Novi Travnik: Svečanom sjednicom općinskog vijeća obilježen Dan nezavisnosti BiH

Radiosarajevo.ba
Novi Travnik: Svečanom sjednicom općinskog vijeća obilježen Dan nezavisnosti BiH

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Novi Travnik obilježen je Dan neovisnosti BiH. 

Svečanoj sjednici, koja je održana u dvorani Centra za socijalni rad Novi Travnik, prethodilo je polaganje vijenaca na dva spomen obilježja u gradu Novom Travniku i to na Spomen obilježju civilnim žrtvama domovinskog rata i braniteljima HVO-a te na Spomen obilježju šehidima-poginulim borcima.

Sjednicu je otvorio predsjedatelj Općinskog vijeća Novi Travnik, Slavko Marin, koji je građanima Novoga Travnika čestitao Dan neovisnosti te naglasio da se ove godine iz razloga ostvarenja ušteda ovaj značajni datum za Bosnu i Hercegovinu slavi u nešto skromnijem izdanju, ali što nikako ne umanjuje značaj ovog praznika kako za građane tako i za državu.

Prigodnim referatom, auditoriju koji su činili vijećnici Općinskog vijeća, ravnatelji javnih ustanova i javnih poduzeća te pomoćnici načelnika, obratio se načelnik Općine Novi Travnik, Refik Lendo.

Lendo je naglasio kontinuitet postojanja Bosne i Hercegovine, koja seže daleko u prošlost, a potvrđen je i referendumom od prije 22 godine kada su građani jasno rekli šta žele. U svom govoru Lendo je dalje rekao kako treba  voljeti domovinu i uložiti napore da  svatko  ponaosob da vlastiti doprinos razvoju društva u kome će svi građani, bez obzira na vjeru i naciju, biti sigurni i ravnopravni.

Sa svečane sjednice svim građanima Novog Travnika kao i Bosne i Hercegovine upućene su čestitke u povodu Dana neovisnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak