Nihad Uk: Ideje WTCA stavljaju Sarajevo na mapu najvažnijih regionalnih i evropskih dešavanja

0
Radiosarajevo.ba
Nihad Uk: Ideje WTCA stavljaju Sarajevo na mapu najvažnijih regionalnih i evropskih dešavanja

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk jučer je ugostio delegaciju World Trade Centers Associasion (WTCA) iz New Yorka, koju su predvodili izvršni direktor za razvoj poslovanja Robin Van Puyenbroeck i konsultantica ove organizacije za Centralnu i Istočnu Evropu Danica Milovanović.  

Tokom susreta s predstavnicima ovog udruženja svjetskih trgovačkih centara razgovarano je o unapređenju poslovnog ambijenta u Kantonu Sarajevo. 

"Vlada KS i ja kao premijer smo opredijeljeni da pružamo punu podršku svim inicijativama koje imaju za cilj kreiranje boljeg privrednog ambijenta u Kantonu Sarajevo. Poslovne ideje WTCA nesumnjivo stavljaju Sarajevo na mapu najvažnijih regionalnih, pa čak i evropskih ekonomskih dešavanja", naveo je nakon sastanka premijer Uk.

Velika fešta u Sarajevu: Rukometaši Bosne osvojili šampionsku titulu

Direktor Van Puyenbroeck izjavio je da WTCA u ovom regionu vidi sjajne prilike za ekonomski rast i razvoj.

„To je naša posjeta Sarajevu i potvrdila - region ima potencijal da postane motor rasta i novo tržište Evrope. Operativni punktovi širom regiona brendirani kao Svjetski trgovinski centri pružit će međusobnu podršku kao povezani biznis centri i kreirati jedinstvenu platformu koja će podstaći međunarodnu trgovinu i razvoj. Veoma smo sretni da premijer Uk dijeli našu viziju i da je potvrdio značaj prisustva WTCA u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini”, rekao je Van Puyenbroeck.

Asocijacija svjetskih trgovinskih centara je međunarodna trgovinska organizacija sa sjedištem u New Yorku, koja povezuje više od 320 lokacija Svjetskog trgovinskog centra u gotovo 100 zemalja, s misijom da kroz poboljšanje privrede na nivou gradova podstiče i promovira međunarodnu trgovinu i razvoj.

Pod okriljem svjetski poznatog brenda WTC koji je vlasnik licence, WTCA kroz svoje globalne resurse i alate pruža svojim članicama eksponencijalni doseg za pronalaženje trgovinskih i investicionih mogućnosti.

Korisnici WTC licence su agencije za ekonomski razvoj, vladine organizacije, privredne komore, građevinski investitori, aerodromi, luke, logistički centri i industrijski parkovi, slobodne zone, konferencijski i izložbeni centri, hotelski lanci, poslovni inkubatori, univerziteti i mnogi drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak