Naši heroji: Gradonačelnica Sarajeva uručila Zahvalnicu spasiocima dvogodišnjeg dječaka

5
Radiosarajevo.ba
Naši heroji: Gradonačelnica Sarajeva uručila Zahvalnicu spasiocima dvogodišnjeg dječaka

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić uručila je Zahvalnicu zbog spašavanja dječaka s prozora zgrade u sarajevskom naselju Grbavica.

Gradonačelnica Benjamina Karić je također pozvala nadležne institucije da zajedno s Gradom Sarajevom pomognu porodici ovog dječaka, jer je njegova samohrana majka morala ostaviti u stanu njega i još jedno dijete da bi otišla raditi.

Zahvalnicu je od gradonačelnice primio Muhamed Duran koji je zajedno s kolegama spasio s prozora dvogodišnje dijete. Nevjerovatno brzom i hrabrom reakcijom vatrogasaca spriječena je moguća tragedija.

U Blagaju klanjana dženaza Adnanu Šemiću: Ukopan pored oca Asima

"Ponosna sam na njihovu nesebičnu predanost poslu. Želim zahvaliti komšijama koji su pozvali vatrogasce i po ko zna koji put pokazali da je komšija poput porodice", rekla je gradonačelnica Benjamina Karić.

Pozivajući nadležne da pomognu porodici dječaka, navela je i da je nju kao majku malog djeteta potresla informacija o razlogu zbog kojeg je samohrana majka bila prinuđena ostaviti djecu u stanu, saopćeno je iz odjeljenju Stručne službe gradonačelnice za odnose s javnošću.

Priča naših hrabrih vatrogasaca: Kako smo spasili brata (2) i sestru (4) u Sarajevu

Podsjetimo, priča o hrabrim sarajevskim vatrogascima ovog vikenda obišla je regiju. Na poziv građana da se na prozoru jedne zgrade na 6 katu nalazi dječak odmah su izašli na teren.

Brzom intervencijom uspjeli su provaliti u stan i doći do dječaka koji se nalazio na vanjskom dijelu prozora. Osim njega u stanu je pronađena i njegova četeverogodišnja sestra.

Više o tome pročitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak