Koncerti Bešlića i Varešanovića na Novogradskim danima

Fena
Koncerti Bešlića i Varešanovića na Novogradskim danima
Tradicionalna manifestacija Općine Novi Grad u Sarajevu „Novogradski dani“ bit će održana od 24. maja do 24. juna.

U okviru manifestacije, 8. juna, biće obilježen Dan odbrane općine i čuvene bitke za brdo Žuč, najavio je općinski načelnik Semir Efendić.

Obilježavanje će biti na Žuči, na lokaciji Golo brdo, a za građane koji žele prisustvovati bit će organiziran besplatan prijevoz do Žuči.

Od ostalih sadržaja, načelnik je istaknuo druženje penzionera, planirano za 4. juni u kompleksu park-šume Mojmilo.

Od muzičko-zabavnih programa, izdvojio je koncert estradnog umjetnika Harija Varešanovića najavljen za 26. maj u Centru „Safet Zajko“, kao i  koncert izvođača narodne muzike Halida Bešlića za 30. maj ispred sportske dvorane na Dobrinji.

Planirani sportski događaji su također raznovrsni, a načelnik ističe atletski miting, koji se organizira za 11. juni u Sportskom centru „Safet Zajko“.

Predviđene su i pozorišne predstave za djecu, književne večeri, kao i festival bosanske hrane i Dan bosanske tržnice, koji će biti održan 31. maja na Trgu djece Dobrinje, kod Bosanske tržnice.

Pošto se jedan dio manifestacije "Novogradski dani" održava u danima ramazana, za 3. juni u Sportskoj dvorani „Srce“ je najavljen predramazanski koncert.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Edina Gabela je na pres-konferenciji kazala da su na sadržaj manifestacije uticali i građani njihovim prijedlozima i sugestijama iznesenim tokom javne rasprave.

Općina za troškove ove manifesatcija izdvaja 70.000 KM, rekla je Gabela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak