Konaković ugostio trećeg najsnažnijeg čovjeka na svijetu Nedžmina Ambeškovića

Radiosarajevo.ba
Konaković ugostio trećeg najsnažnijeg čovjeka na svijetu Nedžmina Ambeškovića

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković ugostio je danas bosanskohercegovačkog strongmana Nedžmina Ambeškovića, koji je na prestižnom takmičenju „Giants Live“, koje je održano u kultnoj Wembley areni u Londonu, osvojio treće mjesto u deadliftu.

Nedžmin Ambešković među najjačim ljudima svijeta: Ovo je moja poruka Bosancima

Prvo mjesto, sa 454 podignuta kilograma, podijelili su Jerry Pritchett i Rauno Heinla.

Ovim povodom, predsjedavajući Konaković je obećao da će Nedžminu osigurati podršku za njegov dalji rad.

„Čast mi je što sam vas ugostio, a posebno me raduje činjenica da ste vi za sada jedini bosanskohercegovački strongman koji našu domovinu predstavlja na prestižnim svjetskim takmičenjima. Nadam se da ćete nastaviti i dalje postizati odlične rezultate“, poručio je predsjedavajući Konaković.

Ambešković se zahvalio predsjedavajućem na već ranije upućenim čestitkama, kao i na današnjem prijemu, jer mu, kako je naveo, svaki vid odavanja priznanja za njegov trud i rad daje podstrek da bude još bolji.

„Osjećaj i spoznaja da ste jedan od najsnažnijih ljudi u svijetu je zaista superioran i teško ga je opisati riječima“, istakao je Ambešković.

Inače, Nedžmin Ambešković rođen je 31. maja 1990. godine u Vlasenici, a počeo je trenirati 2012. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak