Sarajevski specijalci izrazili apsolutnu podršku komesaru Haliloviću

Radiosarajevo.ba
Sarajevski specijalci izrazili apsolutnu podršku komesaru Haliloviću
Policijski službenici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izrazili su "apsolutnu podršku" policijskom komesaru Mevludinu Haliloviću koji je negativno ocjenjen za rad u 2017. godini.

Službenici Jedinice za podršku MUP-a KS napomenuli su kako je došlo do pozitivnih pomaka u njihovom radu upravo u periodu kada je Halilović došao na čelo Uprave policije MUP-a KS.

"Posebno ističemo spajanje dvije jedinice u Sektor za policijsku podršku MUP-a KS u u cilju što efikasnijeg djelovanja navedenih jedinica, zatim materijalno tehničkom opremanju Sektora za policijsku podršku u vidu opreme i to nabavke novih službenih vozila, vatrenog oružja – dugih cijevi, taktičkih prsluka, pancirnih ploča, kao i druge opreme koja je neophodna u obavljanju naših poslova i zadataka. Također, napominjemo da je u navedenom vremenu došlo i do pozitivnih pomaka u vidu unapređenja policijskih službenika kroz redovno unapređenje u viši čin, kao i u zasnivanju radnog odnosa za nove policijske službenike uz primjetno zadovoljstvo policijskih službenika", naveli su u saopštenju.

Službenici Jedinice za podršku naglasili su i niz uspješnih akcija koje su provedene od navedene jedinice u vidu pretrage terena, kao i lociranja osoba gdje je tom prilikom uz rukovođenje policijskog komesara Mevludina Halilovića po prvi put došlo do pozitivne saradnje između više policijskih agencija u cilju lociranja i pronalaska navedenih osoba.

"Pored navedenog, po naredbi policijskog komesara Jedinica za podršku MUP-a KS je dodatno pojačala prisustvo na terenu u vidu patrolne djelatnosti, kontrolnih punktova na području Kantona Sarajevo što je u znatnoj mjeri poboljšalo sigurnosnu situaciju i stvorilo sigurno okruženje za građane Kantona Sarajevo. U vezi svega navedenog, kao i mnoštva drugih stvari pružamo bezrezervnu podršku policijskom komesaru Mevludinu Haliloviću te se nadamo njegovom ostanku na čelu Uprave policije i stvaranju još boljih uslova za naš rad", poručili su iz Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak