Gradsko vijeće raspravljalo o koronavirusu: Najavljena pomoć

O. K.

Na inicijativu gradskog vijećnika Tonija Vukadina Gradsko vijeće Grada Sarajeva odobrilo je orebacivanje sredstava za Zemaljski muzej u Sarajevu u iznosu od 50 hiljada KM.

Također, klub Stranke demokratske akcije uputio je inicijativu gradonačelniku Skaki da se Grad Sarajevo uključi u kupovinu respiratora za Kliniku na Podhrastovima, koja je jučer pretvorena u izolatorij.

Šta se dešava na Podhrastovima: Pacijente prevoze prema KCUS-u, ali nema mjesta panici

Gradonačelnik Skaka je kazao kako za sada ne treba širiti paniku među građanima, i da će se Gradska uprava uključiti, bez obzira na nadležnosti.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić kazao je kako KCUS-u ne fali respiratora, ali da se svakako treba uključiti u borbu sa koronavirusom.

Podsjetimo, na današnjoj 36. sjednici Gradskog vijeća grada Sarajeva, donesena je odluka o dodjeli priznanja "Počasni građanin Sarajeva", te "Plaketa Grada Sarajeva".

Gradsko vijeće dodijelilo Plaketu Grada Sarajeva Husrefu Musemiću

Priznanje počasnog građanina dobio je bivši visoki predstavnik u BiH Christian Schwarz-Schilling, dok su plakete dobili Husref Musemić i Branislava Rakonjac.

Schwarz-Schilling počasni građanin Grada Sarajeva

Gradsko vijeće danas nije razmatralo razmatan Prijedlog Odluke o usvajanju Regulacionog plana "Švrakino selo - Aneks" sa Prijedlogom Odluke o provođenju Regulacionog plana "Švrakino selo - Aneks".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak