Od težine snijega: Drvo palo na zgradu na Vracama

S. Š. J.
Od težine snijega: Drvo palo na zgradu na Vracama
U sarajevskom naselju Vrace, u subotu oko 21.30 sati palo je drvo koje je oštetilo krov i dio stana. Njegovo uklanjanje je počelo danas oko devet sati.

Kako su nam potvrili iz Dispečerskog centra Profesionalne vatrogasne jedinice KS, drvo je palo u ulici Dobojska na broju 5, no srećom nije bilo povrijeđenih.

"Na terenu su ekipe KJKP "Park" koje će ukloniti stablo. Naše ekipe su dostavile korpu koja će pomoći u uklanjanju i odlaganju drveta", dodali su.

Naime, Kantonalni operativni centar civilne zaštite KS u 21:33 sati primio je informaciju da je uslijed velike težine snijega došlo do pada velikog drveta na zgradu. Odmah su obaviješteni direktor Kantonalne uprave civilne zaštite i njegov pomoćnik za mjere zaštite i spašavanja, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite i Služba za sječu i uklanjanje oštećenih stabala sa zelenih površina i saobraćajnica, koja je formirana u KJKP "Park".

Nakon sagledavanja situacije i složenosti posla dogovoreno je da se obustavi uklanjanje stabla, a da se aktivnosti nastave u jutarnjim satima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak