Zenica: Maloljetni silovatelj 11-godišnje djevojčice osuđen na deset godina zatvora

Radiosarajevo.ba
Zenica: Maloljetni silovatelj 11-godišnje djevojčice osuđen na deset godina zatvora

Maloljetni T. B. danas je u Općinskom sudu u Zenici nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora zbog silovanja 11-godišnje djevojčice u februaru ove godine. 

Podsjećamo, cijela drama se dogodila u liftu jedne zgrade u naselju Lonđa u Zenici, a u kojoj je djevojčica stanovala. 

"Današnjom presudom maloljetniku je produžen pritvor koji može trajati najduže još dva mjeseca, a u izrečenu kaznu mu se uračunava i vrijeme koje je proveo u pritvoru od 13. februara ove godine kada je lišen slobode", piše u saopćenju zeničkog Suda.

Ovaj slučaj je zgrozio i uznemirio bh. javnost, pogotovo jer je T. B. i već tri puta bio prijavljivan za izvršenja krivičnih djela bludne radnje.

Podsjećamo, T. B. je pratio i u liftu zgrade u kojoj djevojčica stanuje, napao jedanaestogodišnjakinju koja se vraćala iz obližnje škole. Cijela drama se odigrala u popodnevnim satima kada ju je maloljetnik uhvatio i silovao. 

Djevojčica je plakala i vrištala, a to su čuli slučajni prolaznici u zgradi koji su počeli galamiti i pitati šta se dešava. Tada je maloljetnik pobjegao. Međutim, u bijegu ga je vidjelo više građana Zenice koji su pomogli u njegovom otkrivanju i kasnije hapšenju.

Djevojčica je odmah nakon događaja hospitalizirana u teškom stanju, a potom i operirana na Odjeljenju dječije hirurgije.

Protiv osuđenog su do sada podnesene tri krivične prijave zbog bludnih radnji, jer je, prijeteći nožem, prisiljavao djevojčice na oralni seks. I njegova baka prijavila ga je zbog zlostavljanja.

Inače, maloljetnik je u pripremnom postupku cijeloga slučaja u cijelosti priznao izvršenje. Osumnjičeni maloljetnik je nekada bio u domu za nezbrinutu djecu, iz kojeg je izbacivan.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak