Zenica: Djevojka prijavila silovanje, policija traga za osumnjičenim

Radiosarajevo.ba
Zenica: Djevojka prijavila silovanje, policija traga za osumnjičenim

Dvadesetsedmogodišnja A. A. iz Zenice prijavila je Policijskoj stanici u Vitezu kako je nad njom od strane M. S. (1981) iz Zenice, uz prijetnju i silu, izvršeno silovanje, javlja Fena.

Policijska stanica Vitez u nedjelju oko 7:50 sati zaprimila je putem telefona, od nepoznate ženske osobe, prijavu da njezina kolegica ima probleme s nepoznatim mladićem na području Viteza, u blizini nekog groblja, ne navodeći točnu lokaciju. 

Obilaskom područja policijske patrole su u mjestu Nadioci, općina Vitez, nedaleko od mjesnog groblja Topala uočili putničko motorno vozilo VW Passat  u kojem su se nalazili M. S. rođen 1981. godine iz Zenice i A. A. rođena 1987. godine iz Zenice.

Nakon što je A. A. napustila vozilo, vozač vozila M. S. se, oglušujući o zapovijed policajaca, vozilom udaljio s mjesta događaja u pravcu Zenice.  

Dolaskom u prostorije PS Vitez, s patrolom policije, ženska osoba A. A. prijavila je da je nad njom od strane M. S. uz prijetnju i silu izvršeno silovanje. O svemu je informiran dežurni kantonalni tužitelj, te MUP Zeničko-dobojskog kantona radi pronalaska osumnjičenog. 

Očevid i druge istražne radnje provode službenici Odjela kriminalističke policije MUP-a SBK-a, stoji u priopćenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak