Voze bez vozačke, krše zakone i ne plaćaju kazne: Još dvojica Sarajlija ostali bez vozila

1
Radiosarajevo.ba
Voze bez vozačke, krše zakone i ne plaćaju kazne: Još dvojica Sarajlija ostali bez vozila

Dvojica Sarajlija, inače višestrukih povratnika u činjenju prekršaja u saobraćaju koji ne plaćaju prometne kazne, ostali su bez "limenih ljubimaca", doznaje se danas. 10. septembra u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Sve je počelo u nedjelju navečer, u 21.30 u ulici Kurta Schorka, općina Novi Grad, kada su policijski službenici Jedinice za saobraćaj kontrolisali putničko motorno vozilo Škoda Felicia, kojim je upravljao S.M., rođen 1972. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da upravlja neregistrovanim motornim  vozilom, te da istim upravlja prije sticanja prava na upravljanje, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 10.960,00 KM.

Predstavljen novi koncept: (R)Evolucija koja redefiniše bankarske usluge u BiH

Potom, jučer ujutro, u 8 sati u ulici Terezija, općina Centar, policijski službenici su prilikom vršenja uviđaja saobraćajne nezgode kontrolisali motocikl Aprillia, kojim je upravljao S.M., rođen 1984. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da upravlja neregistrovanim motociklom, te da istim pravlja prije sticanja prava na upravljanje vozilom A kategorije, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 4.510,00 KM.

"Od prekršitelja je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini", saopćeno je iz MUP-a za obojicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak