Vlasenica: Francuz uhvaćen s 5.000 lažnih eura

Radiosarajevo.ba
Vlasenica: Francuz uhvaćen s 5.000 lažnih eura

Policija iz Vlasenice uhapsila je francuskog državljanina Ramiza Đuzdanovića (22) zbog sumnje da je pustio u promet veću količinu falsificiranih novčanica. Komandir vlaseničke policije Dragan Jovičić rekao je Srni da postoji sumnja da je Đuzdanović u proteklih nekoliko dana falsificiranim novčanicama plaćao robu i usluge u općinama Milići i Šekovići.

Jovičić je rekao da je prilikom hapšenja kod osumnjičenog pronađeno 15 falsificiranih novčanica od po 20 eura, a u prostorijama u kojima je boravio još 800 falsificiranih eura. 

Osumnjičeni je uhapšen u subotu uvečer, 19. aprila, u zajedničkoj akciji s policijom iz Kladnja i MUP-a Tuzlanskog kantona u mjestu Luke, u pograničnoj zoni općina Vlasenica i Kladanj. 

Jovičić je istaknuo da je, zahvaljujući saradnji policijskih struktura u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, te akciji pripadnika policije, došlo do saznanja da je ovo lice na području općine Breza posjedovalo još 4.000 falsificiranih eura.

Uhapšeni je predat Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak