Vitez: U pucnjavi ranjene dvije osobe, policija na tragu počiniocu

Radiosarajevo.ba
Vitez: U pucnjavi ranjene dvije osobe, policija na tragu počiniocu

Anto A. (30) i Marko A. (26), obojica iz Viteza, povrijeđeni su u pucnjavi koja se dogodila jučer ispred ugostiteljskog objekta "Millenium" u Busovači. 

Za sada nije poznato ko je ranio dvojicu muškaraca.

"Za sada nam je samo poznato da se izvršilac s mjesta događaja udaljio vozilom marke Opel Corsa u pravcu mjesta Kaonik. Međutim, provjerama je utvrđeno da vlasnik automobila nije izvršioc. U svakom slučaju intenzivno se radi na pronalasku izvršioca te će uskoro biti poznato više detalja o slučaju", kazao je za Radiosarajevo.ba Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK.

Navodno, do sukoba došlo tokom prepirke osobe koja je pucala s trećim licima, a povrijeđeni dvojac našao se u masi koja je svjedočila događaju. 
Nastradali su ni krivi ni dužni kada je počinilac nakon verbalne svađe ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u tlo, a odbijeni hici u masi su pogodili Antu i Marka, koji su zadobili prostrelne rane. 

Naime, Anto je ranjen u stomak, a Marko u nogu. Obojica su prevezeni u bolnicu “Dr. Fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj, gdje su nam rekli da je njihovo zdravstveno stanje stabilno.

Policija trenutno provjerava saznanja koja bi ih mogla dovesti do počinioca, a zbog izazivanja opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja u prisustvu većeg broja ljudi. 

Navodno, istraga je pokazala da namjera nije bila ubiti povrijeđene niti bilo koga od gostiju koji su bili tu  u vrijeme verbalnog obračuna. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak