Vahidin Munjić priveden u MUP Kantona Sarajevo

6
Radiosarajevo.ba

Direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić priveden je u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nakon saslušanja u Federalnoj upravi policije u okviru akcije "Black Tie 2".

Još uvijek nije poznato zašto je Munjić prvo saslušan, a potom i priveden, ali se današnja akcija provodi protiv osoba povezanih s međunarodnim narkokartelom.

Akcijom rukovodi Tužilaštvo BiH, a mete akcije su osobe povezane s narko kartelom Edina Gačanina Tita. Pretresi se vrše u Sarajevu, Zenici, Tuzli, a istraga je proširena i na entitet RS.

Velike poplave i klizišta u Njemačkoj. Evakuiraju se zgrade, nestalo i struje, pogledajte prizore

Do sada je poznato da su privedeni biznismen Gordan Memija i šef specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović, kao i više policijskih službenika zbog sumnje na organizovani kriminal.

Podsjetimo, Edin Gačanin je u martu 2023. završio na crnoj listi Ministarstva finansija i trezora SAD. Za njega su naveli da je jedan od najvećih svjetskih trgovaca drogom.

Međunarodnu podršku su pružili američki FBI, DEA i Europol.

Više detalja o akciji danas u Sarajevu i ostalim gradovima BiH možete pratiti na linku OVDJE.

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Priveden Vahidin Munjić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Najnovije

Podijeli članak