Ukrali spise iz tuzlanskog suda pa ih prodali kao papir za reciklažu

AA
Ukrali spise iz tuzlanskog suda pa ih prodali kao papir za reciklažu
Tuzlanska policija uhapsila je osobu za koju se sumnja da je provalila u arhiv Općinskog suda Tuzla, koji je smješten u bivšem Domu armije, odakle je ukrala oko 2.000 sudskih predmeta iz komunalnih oblasti.

Predmeti su zatim prodati firmi koja se bavi reciklažom.

"Dežurni operativni zaprimio je prijavu da je u prostorije Općinskog suda u Tuzli izvršena provala i upad. Potvrđeni su navodi prijave i Odjeljenje kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla je preuzelo rad na ovom događaju, o kojem je obaviješten kantonalni tužilac i u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona radi se na rasvjetljavanju ovog događaja", izjavio je Izudin Šarić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Admir Arnautović, glasnogovornik tužilaštva, potvrdio je da su u provali učestvovale dvije ili tri osobe.

"Radi se na njihovoj identifikaciji. Materijal su odnijeli u jednu otkupnu stanicu i prodali ga kao stari papir. Policija radi na terenu. Utvrđujemo činjenično stanje i dokumentujemo događaj", rekao je Arnautović.

Iz Općinskog suda Tuzla nisu se oglašavali o ovom događaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak