Uhapšeni pljačkaši 200.000 KM iz Bobar banke

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni pljačkaši 200.000 KM iz Bobar banke

Krim policija iz Doboja uhapsila je  proteklog vikenda dva pljačkaša te protiv njih nadležnom tužilaštvu predala izvještaj zbog sumnje da  su  polovinom jula  prošle godine opljačkali Bobar banku i odnijeli 200.000 KM. Naime, radi se o Zoranu Kovačeviću i Slavenu Milinčiću iz Dervente  dok su izvještajem o počinjenom krivičnom djelu obuhvaćeni i njihovi saučesnici M.V. te Darko Sivčević,a koji još uvijek nisu privedeni zbog ovog krivičnog djela.

Na osnovu prikupljenih materijalnih i drugih dokaza utvrđeno je da su osumnjičeni  putničkim vozilom kojim je upravljao Milinčić 19.jula, oko devet sati ujutro, došli u neposrednu blizinu banke. Potom Milinčić i Kovačević su maskirani i naoružani pištoljem i automatskom puškom izašli iz vozila i ušli prostorije banke gdje su uz prijetnju upotrebe oružja od radnika iznudili novac u iznosu od preko 200.000 КМ.

Nakon toga oni su napustili objekat i krenuli prema automobilu u kojem ih je čekao saučesnik. Međutim u blizini su opazili policajca te su na njega osuli rafalnu paljbu. Policajac je uzvratio i Kovačevića ranio u rame, no razbojnici su uspjeli umaći. Vozilo koje je upotrijebljeno u pljački  zapaljeno je na lokalnom putu u mjestu Štrpci kod Prnjavora. Pljačkaši su međusobno podijelili novac i pobjegli. 

Na graničnom prelazu u Bosanskom Brodu u subotu je prilikom pokušaja prelaska granice identifikovan i uhapšen Kovačević dok je Milinčić pronađen u njegovom stanu u Derventi. Nakon njihovog privođenja izvršeni su pretresi objekata koje uhapšeni koriste i tom prilikom pronađeni predmeti koji mogu poslužiti u ovom krivičnom postupku.

Policija i dalje nastavlja potragu za M.V.  dok je Darko Sivičević nedostupan organima gonjenja jer se nalazi u istražnom zatvoru u Republici Hrvatskoj. Inače, Sivičević je od ranije dobro poznat policiji te je zajedno sa Zoranom Kovačevićem ranije osuđivan zbog krivotvorenja novca.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak