Uhapšene u Sarajevu: Žene iz Banje Luke i Vlasenice pokušale opljačkati staricu

3
Radiosarajevo.ba
Uhapšene u Sarajevu: Žene iz Banje Luke i Vlasenice pokušale opljačkati staricu

U Sarajevu su jučer uhapšene dvije džeparoške, koje je policija uhvatila dok su pokušale ukrasti novčanik starici.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uhapšene su jučer, u 12.35, u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo.

"Policijski službenici Treće PU lišili su slobode lica: L.H., rođena 1985. godine u Rimu, nastanjena u Banjaluci i A.O., rođena 1984. godine u Vlasenici, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 286. stav 1. KZ F BiH (Krađa).

Iste su u navedenoj ulici, od strane policijskih službenika zatečene na izvršenju krivičnog djela krađe novčanika od starije ženske osobe", navode iz MUP-a.

Otkrivaju da su, prilikom pregleda, kod L.H. pronađeni i oduzeti otuđeni razni dokumenti i kartice.

"O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a navedena lica su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim", zaključili su iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak