Uhapšena grupa od osam osoba koja je izvršila 18 teških krađa

Fena
Uhapšena grupa od osam osoba koja je izvršila 18 teških krađa
Zenička je policija otkrila grupu od osam osoba koje su, na području grada Zenica, nakon provala u stanove izvršila 18 teških krađa, otuđivši zlatni nakit, novac, televizore, laptope i druge vrijedne predmete.

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I otkrili su grupu, koju su sačinjavala tri maloljetne lica i pet odraslih osoba, kod kojih je pronađena veća količina predmeta koji potiču iz krivičnih djela.

Svi izvršioci su lišeni slobode i privedeni u službene prostorije, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, tokom koje su policijski službenici utvrdili da su navedene osobe, u vremenskom periodu maj - august, izvršili 18 teških krađa na području gradskih naselja Crkvice, Jalija, Odmut, Blatuša i Pišće.

Protiv osumnjičenih Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti će dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Teška krađa“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak