Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva muškarca u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva muškarca u Sarajevu

Inspektori Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine, Sektora kriminalističke policije-Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo jučer su oko 14 sati uhapsili muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo - ubistvo u pokušaju.

Kako se nezvanično doznaje, uhapšen je Nedžada Kajtazaja (22) iz Sarajeva.

On se sumnjiči za pokušaj ubistva M. U. 21. oktobra u 19:15 sati u ulici Alipašina, općina Centar Sarajevo.

Policija je tada zatekla u Alipašinoj ulici M. U. kojem su nanesene povrede oštrim predmetom, nejvjerovatnije nožem.

Policija je na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršila pretres kuće i pratećih prostorija, koju koristi Kajtazija na području općine Novi Grad Sarajevo.

"Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela. Isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, navedeno lice će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak