Uhapšen Banjolučanin nakon što je pretukao djevojku ispred noćnog kluba

Fena
Uhapšen Banjolučanin nakon što je pretukao djevojku ispred noćnog kluba

Jelenko K. (1973.) iz Banje Luke uhapšen je zbog napada na 25-godišnju djevojku u tom gradu.

Nezvanično, Kopranović je 29. septembra u noćnim satima napao djevojku dok je sjedila sa sestrom na podestu ispred jednog noćnog kluba u centru Banje Luke.

Kako je navedeno u prijavi, nakon što mu je je rekla da ih obiđe, Kopranović ju je udario u predjelu glave i od siline udarca pala je na asfalt.

"Na osnovu operativnog rada, identifikovan je i lišen skobode J.K. osumnjičen da je izvršio krivično djelo tjelesna povreda", potvrđeno je u saopćenju iz Policijske uprave Banja Luka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv J.K. za krivično djelo tjelesna povreda.

Podsjetimo, novinari u BiH su se odlučili na mirno okupljanje nakon što je u petak navečer došlo do napada na urednika portala Radiosarajevo.ba kojeg su dva muškarca predstavljajući se kao navijači FK Sarajevo natjerali da obriše tekst koji je objavio tog dana o osuđenom navijaču FK Sarajevo koji se nalazi u zatvoru u Bjelorusiji.

Muškarci su zatim tražili da urednik portala zove i druge redakcije da obrišu sporni tekst uz konstantne prijetnje. Napadači koji se terete za ugrožavanje sigurnosti i protupravno lišenje slobode pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane prilaska novinaru i redakciji Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak