Ubistvo vlasnika 'Kazablanke' isplanirao njegov sin

Radiosarajevo.ba
Ubistvo vlasnika 'Kazablanke' isplanirao njegov sin

Radovana Stijakovića (49) iz Gradiške ubio je Danijel Dujić (1988.), drug njegovog sina Roberta Stijakovića (1988.), koji ga je i nagovorio da izvrši to teško krivično djelo protiv svog oca, saznaje Fena.

Motiv ubistva je koristoljublje, utvrdila je policija.

Na vanrednoj pres-konferenciji u Centru javne bezbjednosti Banja Luka saopšteni su detalji ovog ubistva, koje se dogodilo 22. januara, uz navođenje inicijala osumnjičenih.

Robert Stijaković i njegov drug i izvršilac ubistva Danijel Dujić jučer su lišeni slobode.

Na osnovu prikupljenih informacija i dokaznog materijala utvrđeno je da je Robert Stijaković nagovorio svog druga Dujića da izvrši teško ubistvo što je on i učinio 22. januara u večernjim satima.

Dujić je došao do kuće oštećenog, i kroz prozor, iz automatske puške pucao u Radovana Stijakovića nanijevši mu više prostrelnih i ustrelnih rana od kojih je preminuo.

Policija je izvršila pretres kuće i pomoćnih objekata na više lokacija vlasništva osumnjičenih te tom prilikom je pronađeno 10 pušaka i tri pištolja različitog kalibra i oko 500 komada municije.

O svemu navedenom upoznat je postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se uhapšeni uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, danas sprovedu u Okružno tužilaštvo Banja Luka na dalje postupanje.

Radovan Stijaković je bio vlasnik kafića Kazablanka i dugo godina je radio u Njemačkoj.

Njegov sin živio je s majkom u Gradišci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak