U BiH uhapšena poznata pjevačica: Bila jatak Škaljarskog klana?

6
Radiosarajevo.ba
U BiH uhapšena poznata pjevačica: Bila jatak Škaljarskog klana?

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova bh.entiteta RS-a u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Istočno Sarajevo juče su lišili su slobode lice O.O. sa Sokoca i V.C. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Organizovani kriminal" u vezi sa KD "Pomaganje počiniocu krivičnog djela".

Mediji iz bh. entiteta RS navode da je riječ o Ognjenu Odoviću i Vereni Cerovina

Saopćenje prenosimo u cijelosti: 

Lokalni izbori 2024 | Hajrudin Mulić: "Zaustavljanje iseljavanja mladih je moj glavni projekt"

"Slobode su lišeni O.O. iz Sokoca i V.C. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa pomaganjem počiniocu krivičnog djela. Osumnjičeni su za pružanje pomoći u sakrivanju O.O. iz Sokoca, za kojim je bila raspisana potjernica, inače pripadnika Škaljarskog klana", saopštio je MUP bh. entiteta RS.

Dodaju da su prilikom hapšenja kod osumnjičenih oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. "Nakon izvršene kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati Tužilaštvu BiH uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu", navode u MUP-u Srpske.

U velikoj nesreći u BiH sudjelovali kamioni i automobili. Saobraćaj u potpunosti obustavljen

Orašanin je početkom septembra uhapšen na osnovu međunarodne potjernice koja je za njim raspisana nakon što je u decembru 2022. godine izbjegao hapšenje u akciji MUP-a bh. entiteta RS i Tužilaštva BiH.

Osumnjičen je da je od 26. novembra 2020. do 22. januara 2022. godine kao organizator grupe, kojoj je pristupilo više osoba, počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak