U akciji kodnog naziva "Storm" uhapšen F.B. (30) iz Sarajeva zbog posjedovanja droge

1
Radiosarajevo.ba
U akciji kodnog naziva "Storm" uhapšen F.B. (30) iz Sarajeva zbog posjedovanja droge

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su provodeći akciju kodnog naziva Storm, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na području općine Novi Grad lišili slobode 30-godišnjeg F.B. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. KZ FBiH). 

Izvršenim pretresom osumnjičenog, kao i pretresom kuće, okućnice i pratećih prostorija pronađeno je i oduzeto: 17 paketića sa suhom zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, jedan paketić s materijom koja asocira na opojnu drogu speed, četiri stabljike biljne vrste koje svojim izgledom asociraju na biljku Cannabis sativa, dvije digitalne vage, drobilica i drugi predmeti važni za istragu.

Nad 30-godišnjakom se u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provodi kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Christian Schmidt održao sastanak: Nikšić, Konaković i Kojović dobili jasnu poruku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak