Tučnjava u kafani u BiH: Sijevali pesnice i čakija, ima povrijeđenih

0
Radiosarajevo.ba
Tučnjava u kafani u BiH: Sijevali pesnice i čakija, ima povrijeđenih

Pripadnici Policijske uprave (PU) Banja Luka uhapsili su Banjalučanina D. K. i Visočaka D. B. zbog sumnje da su učestvovali u ručnjavi u banjalučkoj kafani.

U fizičkom obračunu korištena je i čakija.

D. K. se sumnjiči da je počinio krivično djelo tjelesna povreda, a D. B. za prekršaj tučnjava i fizički napad.

Lidija Bradara: Zadovoljna žena znači i zadovoljno društvo

Sve se odigralo utorak, 21. novembra oko 22.15 sati.

Policija je utvrdila da je D. K. džepnim nožem sa sklopivom oštricom fizički napao D. B., koji je zadobio povrede u predjelu leđa.

"D. B. je upotrebom fizičke snage napao D. K. na način da mu je zadao više udaraca zatvorenom pesnicom usljed čega je zadobio povrede u predjelu glave", saopćeno je iz PU Banja Luka.

Obojica su uhapšeni, a kod D. K. utvrđeno je prisustvo od 0,25 promila alkohola i droge THC i amfetamin u organizmu, a kod D. B. prisustvo od 1,26 promila alkohola i droga THC u organizmu.

Ukazana im je ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjoj Luci.

"Radnik ugostiteljskog objekta će biti sankcionisan zbog počinjenih prekršaja iz člana 18. i 25. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka", zaključuje se u saopćenju PU Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak