Trebinje: Namjestili saobraćajnu nesreću

Radiosarajevo.ba
Trebinje: Namjestili saobraćajnu nesreću

Trebinjska policija uhapsila je Podgoričanina čiji su inicijali M.R. i Trebinjca M.R. zbog postojanja osnova sumnje da su u mjestu Klobuk, na magistralnom putu Trebinje-Nikšić, namjestili saobraćajnu nesreću, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje, piše Srna.

U saopćenju se navodi da je policiji u Trebinju jučer u 10:22 h prijavljena saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala vozila, kojima su upravljali Podgoričanin i muškarac iz Trebinja.

"Prilikom vršenja uviđaja utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da se saobraćajna nezgoda nije dogodila na način kako su opisali učesnici, već da je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je riječ o fingiranoj saobraćajnoj nezgodi", dodaje se u saopćenju.

Nakon dokumentovanja djela, osumnjičeni će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu dogovor za izvršenje krivičnog djela, biti predati Okružnom tužilaštvu u Trebinju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak