Teško povrijeđen pješak na Baščaršiji

Fena
Teško povrijeđen pješak na Baščaršiji
Jučer se oko 23.30 sati na kolovozu ulice Telali, naspram tramvajskog stajališta "Baščaršija ", općina Stari grad, dogodila saobraćajna nezgoda.

Putničko vozilo "WV Golf IV", registarskih oznaka K40-E-540, vlasništvo L.V., kojim je prije sticanja prava na upravljanje, upravljao K.S. (1995) iz Sarajeva, udarilo je i oborilo na kolovoz pješaka Č.K. (1989) iz Sarajeva.

Nakon saobraćajne nezgode, K.S. udaljio se s vozilom sa lica mjesta, a zatim je narednog dana u 1.20 sati samovoljno pristupio u službene prostorije Prve Policijske uprave (PU) Policijske stanice (PS) Stari grad.

Teške tjelesne povrede zadobio je pješak Č.K, kojem je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš", gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS).

Saobraćaj: 591 prekršajni nalog

Tokom prethodnog dana, službenici policije MUP-a KS, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja,  uručili su 591 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 20 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 11 osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, tri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, a devet vozila je isključeno jer nisu bila registrirana, saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak