Sve objavio na Facebooku: Snimio komšiju kako nosi automatsku pušku pa i on kažnjen

5
Radiosarajevo.ba
Sve objavio na Facebooku: Snimio komšiju kako nosi automatsku pušku pa i on kažnjen

Dobojska policija podnijeće izvještaj protiv P. M. zbog toga što je posjedovao automatsku vojnu pušku, kao i proitv Z. S. zbog neovlaštenog snimanja.

Sve se desilo nakon što je Z. S. snimao komšiju u šumi, dok u ruci nosi automatsku pušku.

"Snimak je zatim postavio na Facebook i policija je to vidjela i pokrenula istragu. Nakon što je policija kod P. M. pronašla pušku on je onda prijavio komšiju policiji zato što ga je neovlašteno snimao", pojasnio je izvor Srpskainfo.

Nesreća u Sarajevu: Na ovoj dionici stvorene velike gužve

U PU Doboju su rekli da su juče od P.M. sa područja grada Doboja, oduzeli automatsku vojnu pušku sa tri okvira i 98 metaka različitog kalibra.

Sačekuša u Banjoj Luci: Izbjegnuta tragedija jer se napadaču zaglavio pištolj

"Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 su na video-snimku jedne društvene mreže, koje je objavilo Z.S. sa područja grada Doboja, uočili kako nepoznata osoba u šumi na području grada Doboja u rukama nosi vojnu pušku, za koje su operativnim radom utvrdili da se radi o P.M.", rekli su u PU Doboj.

Nakon navedenog P.M. je prijavio Z.S. za neovlašteno snimanje i objavljivanje na društvenim mrežama.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnih djela "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija" i "Neovlašteno fotografisanje".  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak