Sutra razmatranje žalbe Zijada Turkovića i drugih

Radiosarajevo.ba
Sutra razmatranje žalbe Zijada Turkovića i drugih

Javna sjednica Vijeća Apelacionog odjeljenja Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine u predmetu Zijad Turković i drugi zakazana je za sutra. 

Nastavak sjednice zakazan je za 24. i 25. april, s početkom u 13:00 sati. 

Prvostepenom presudom od 28. novembra 2013. godine optuženi Zijad Turković oglašen je krivim za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima: neovlašten promet opojnim drogama, razbojništvo, pokušaj ubistva, izazivanje opće opasnosti, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, pripremanje krivičnog djela, ubistva, iznuda i pranje novca. 

Turković je osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 40 godina, optuženi Saša Stjepanović je oglašen krivim za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama i razbojništvo i s tim u vezi osuđen na kaznu zatvora od 12 godina, optuženi Muamer Zahitović oglašen je krivim za krivično djelo iznude i krivično djelo pranje novca te je s tim u vezi osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine, optuženi Milenko Lakić oglašen je krivim za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima pripremanje krivičnog djela ubistva iz člana 166. stav 2. tačka a) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, ubistva iz člana 166. stav 2. tačka a) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i ubistvo iz člana 149. stav 1. tačka 1. Krivičnog zakona Republike Srpske te je s tim u vezi osuđen na kaznu dugotrajnog zatvora od 40 godina, optuženi Fadil Aljović oglašen je krivim za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom ubistvo iz člana 166. stav 2. tačka a) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, u vezi s članom 31. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine te je s tim u vezi osuđen na kaznu zatvora od pet godina. 

Optuženi Nijaz Zuban i Hilmija Mašović oslobođeni su optužbi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak