Sudski policajci uhapsili bjegunca Ermina Rešidovića

Radiosarajevo.ba
Sudski policajci uhapsili bjegunca Ermina Rešidovića

Službenici Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo danas su u operativnoj akciji u sarajevskom naselju Dobrinja uhapsili jednu osobu radi prinudnog sprovođenja na izdržavanje kazne zatvora.

Hapšenje je izvršeno nakon višednevnih operativnih aktivnosti službenika Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo i uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu,od 16. marta, službenici sudske policije suuhapsili Ermina Rešidovića, rođen 1988. godine, koje će nakon dokumentovanja lišenja slobode biti sprovedeno u Kazneno popravni zavod Zenica, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri i po godine, koja mu je izrečena po pravomoćnoj presudi Okružnog suda u Bijeljini, zbog krivičnog dijela razbojništvo iz člana 227. stav 2. u vezi sa stavom 1. i u vezi sa članom 37. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osuđeni. je od ranije poznat organima gonjenja po izvršenju krivičnih dijela vezanih za neovlaštenu proizvodnju i promet drogom, raazbojništava, te bježanju prilikom hapšena od strane policijskih službenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak