Sud u Sarajevu majci zabranio približavanje zlostavljanom devetogodišnjaku

Radiosarajevo.ba
Sud u Sarajevu majci zabranio približavanje zlostavljanom devetogodišnjaku

Općinski sud u Sarajevu zabranio je majci devetogodišnjeg učenika O.Š. Fatima Gunić prilazak djetetu  te bilo kakvo njegovo uznemiravanje i uhođenje. 

Podjećamo, dijete je smješteno u Dječiji dom Bjelave, a pošto se jučer u školi pojavio sa vidnim povredama oka i usne na licu. Slučaje je prijavljen policiji te je ustanovljeno da dječaka zlostavljaju majka i očuh. 

Majka zlostavljala devetogodišnjaka udarajući ga po glavi

Devetogodišnjak po dolasku u Hitnu imao krvne podljeve i otekline po licu i rukama

Potvrdio nam je ovo  i Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS, kazavši da je postupajući tužilac u suradnji sa MUP-om KS i Službom socijalne zaštite shodno Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici FBiH Općinskom sudu u Sarajevu predložio izricanje zaštitnih mjera.

"Sud je prihvatio predložene mjere i to majci zabranu približavanja žrtvi nasilja, te drugu mjeru zabranu uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju. Dijete se trenutno nalazi u posebnoj ustanovi pod nadzorom organa socijalne zaštite", kazao je Hamzić, dodajući da će Tužilaštvu KS biti dostavljen izvještaj protiv majke o krivičnom djelu nasilje u porodici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak