Stravičan snimak iz BiH: Autom se zabio u rampu na pružnom prijelazu

1
Radiosarajevo.ba
Stravičan snimak iz BiH: Autom se zabio u rampu na pružnom prijelazu

Na putom prijelazu "Zalužani" nepoznati vozač je u noći sa subote na nedjelju udario automobilom u sistem osiguranja putnog prijelaza čime je načinjena velika materijalna šteta.

Kako su saopštili iz Željeznica RS, zbog oštećenja vozovi se, dok traju radovi na otklanjanju kvara, obavezno zaustavljaju prilikom približavanja putnom prijelazu "Zalužani", a nakon čega mašinovođe zvučnim signalom upozoravaju vozače drumskih vozila na obavezno zaustavljanje, kako sigurnost učesnika u saobraćaju ne bi bila ugrožena.

"Putni prelaz 'Zalužani' obezbjeđen je najvišim nivoom osiguranja, elektronskim uređajem sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima. Nažalost, i dalje je u značajnoj mjeri prisutno nepoštovanje saobraćajne signalizacije, prilikom prelaska preko putnih prelaza, kao i bahatost i vandalizam od strane učesnika u drumskom saobraćaju, prevashodno vozača drumskih vozila", naveli su iz Željeznica RS.

Zoran Milišić otvorio izložbu: Moja ljubav prema fotografiji nastala je u Sarajevu

Istakli su da svakodnevno ulažu maksimalne napore kako bi osigurali nesmetano i sigurno odvijanje saobraćaja na putnim prijelazima.

"Željeznice RS najoštrije osuđuju ovakvo postupanje učesnika u saobraćaju, ponovo apeluju i podsjećaju, da su svi učesnici u saobraćaju u obavezi da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, prilagode vožnju, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbijedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju", saopćili su oni.

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: U sudaru učestvovali autobus i automobil, dvije osobe povrijeđene

Dodali su da su lična nepažnja učesnika u saobraćaju, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine najčešći uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda, te da je zbog toga neophodno i dalje ukazivati na obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak