Zvornik: Ubila supruga sjekirom pa ga zakopala pored kuće

Radiosarajevo.ba
Zvornik: Ubila supruga sjekirom pa ga zakopala pored kuće
Milka Katanović, pedesetpetogodišnjakinja iz Zvornika, uhapšena je zbog sumnje da je počinila ubistvo, nakon što je prijavljen nestanak njenog muža.

Tačnije, Katanović je uhapšena nakon što je u nedjelju, 19. juna, prijavila nestanak svog muža, navodeći da se dan ranije u jutarnjim satima sam udaljio u nepoznatom pravcu iz kuće u Zvorniku, saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije su, postupajući po prijavi, te poduzimanjem niza drugih operativnih mjera i radnji utvrdili da postoje osnovi sumnje da se radi o lažnoj prijavi. Daljom istragom utvrđeno je da je muškarac inicijala V. K., čiji je nestanak ranije prijavljen, ubijen i da se u vezu s njegovim ubistvom može dovesti njegova supruga.

Žena je, tokom kriminalističke obrade priznala izvršenje tog krivičnog djela, a o cijelom slučaju upoznat je i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je naredio poduzimanje određenih mjera i radnji za kompletiranje slučaja.

Iz istrage navode da je tijelo ubijenog pronađeno zakopano u blizini porodične kuće, a doznaje se i da je V. K. ubijen udarcem nanesenim sjekirom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak