Šta se dešavalo na Širokači: Komšija ispričao detalje jezivog zločina

9
Radiosarajevo.ba

U Sarajevu u porodičnoj kući u ulici Žagrići na Širokači, koja je sinoć izgorjela u požaru, pronađena su tri tijela. Prema nezvaničnim informacijama koje su pružile komšije, riječ je o dvostrukom ubistvu i samoubistvu.

Za portal Radiosarajevo.ba je komšija Sead Zubčević ispričao kako je on vidio nemili događaj.

"Prvo su se čuli pucnji iz vatrenog oružja, onda se čula neka galama", kazao je Zubčević.

Bećirović-Mattarella: Italija čvrsto uz nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu

"Komšinica je u međuvremenu zvala policiju na svoju volju. Osjetila je opasnost, kao da je imala instinkt. Ovdje komšiluk je konzervativan, svako se o sebi zabavio. Ovdje sad, ne daj bože, da ti pozli, niko ti ne bi prišao", komentarisao je.

"Nakon pucnjeva, policija je brzo došla. Pregovarali su s njim, dok je on s balkona govorio 'ne prilazite mi, imam bombu'. Njih je kidnapovao i pucao bratu u noge, dok je žena dozivala pomoć", rekao je Zubčević opisujući razvoj situacije.

"Oni su bili u kući, noć je padala. Odjednom, planu kuća. Vatrogascima je trebalo neko vrijeme da krenu s akcijom, to je trajalo skoro čitavu noć, a onda je on tom bombom (raznio) i sebe i brata i snahu", završio je potresnu priču komšija Zubčević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak