Srebrenik: Pokušali ukrasti kutiju s prilozima za liječenje djevojčice

Radiosarajevo.ba
Srebrenik: Pokušali ukrasti kutiju s prilozima za liječenje djevojčice

Danas oko 12 sati za sada nepoznati razbojnici pokušali su izvršiti neuobičajenu pljačku u Tržnom centru u Srebreniku, ali su njihovu namjeru spriječili zaštitari zaštitarske agencije i jedan od radnika s obližnjeg gradilišta.

Dvojica muškaraca i jedna djevojka dovezli su se s kombijem marke „VW-caravela“, a potom su s info-pulta na ulazu u tržni centar uzeli kartonsku kutiju u kojoj su se nalazili novčani prilozi za liječenje jedne teško bolesne djevojčice, nakon čega su istrčali napolje i pokušali pobjeći.

U tome su ih spriječili zaštitari Mirhet Salihbašić i Elvedin Hasetović iz Srebrenika, a u pomoć im je priskočio i Admir Dorić, radnik s obližnjeg radilišta. Zajedno su savladali razbojnike i zadržalih ih do dolaska policije.

Srebrenički policaci su razbojnike lišili slobode i priveli u prostorije Policijske stanice Srebrenik radi kriminalističke obrade, piše Avaz. Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PS Srebrenik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak