Spriječena porodična tragedija u BiH: Muškarac prijetio bombom, policija intervenisala

0
Radiosarajevo.ba

Policijski službenici Policijske stanice Čelić u nedjelju, 14. jula, oko 7 sati su postupajući po prijavi nasilja u porodici, izlaskom na mjesto događaja u porodičnoj kući u Čeliću zatekli prijavljeno lice M.Č., rođen 1984.godine iz Čelića, koji je tom prilikom u rukama držao ručnu bombu, te je postojala potencijalna opasnost povređivanja svih ukućana.

Intervencijom policijskih službenika ručna bomba je oduzeta, a lice je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije PS Čelić. O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici Policijske stanice Čelić i Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Čelić.

Izvršenim pretresom u navedenoj porodičnoj kući pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: automatska puška, vazdušna puška, više komada municije različitog kalibra, te određena količina biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Oglasila se policija: Na Novoj Otoci pronađena ručna bomba

M.Č. je, nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj, u ponedjeljak 15.7.2024.godine predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 222. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine - Nasilje u porodici i krivično djelo iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine - Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak