Slučaj u Trebinju: Zatvorski čuvar Mercedesom udario invalida na Tomosu

2
Radiosarajevo.ba
Slučaj u Trebinju: Zatvorski čuvar Mercedesom udario invalida na Tomosu

Dežurni smjene Kazneno popravnog zavoda Trebinje Z. K. udario je jučer svojim Mercedesom ratnog vojnog invalida B. S. (73) koji se kretao motorom Tomos na raskrsnici kod Gradskog groblja u trebinjskom naselju Hrupjela i tom prilikom mu zadao teške povrede.

Sve se događalo naočigled nekoliko mještana koji su bili i očevici događaja i vidjeli kako Z. K. u prebrzoj vožnji straga udara u motocikl ispred sebe u trenutku kada je B. S. pokušao da skrene na propisan način u priključnu ulicu.

Nakon što je udario motociklistu, koji je inače i ratni ali i civilni invalid, što je i za Z. K. bilo očigledno jer je na motociklu bila zakačena i štaka, Mercedes se zaustavio udarivši u drugi Mercedes koji je bio parkiran pored puta.

U Kotoru će se održati važan samit za Zapadni Balkan: Da li će BiH dobiti milijardu eura?

Jezivi detalji stravične nesreće kod Teslića: Mladići se prevrnuli na krov i sletjeli u provaliju

Od siline udara je motociklisti spala i kaciga i njegove lične stvari koje su ostale na putu nakon što su mještani iz obližnje kuće istrčali na ulicu da mu pomognu i pozovu Hitnu pomoć koja ga je odvezla u bolnicu Trebinje.

"Uzrok saobraćajne nesreće je nedržanje propisnog odstojanja", kratko je saopćeno u Policijskoj upravi Trebinje.

U policiji je potvrđeno da su u nesreći učestvovala dva vozila, automobil Mercedes i moped Tomos čiji je vozač, kako navode, zadobio povrede i odmah je hospitalizovan u bolnicu Trebinje.

Bolnički nalazi su kasnije pokazali da je B. S. zadobio nagnječenje ramena i napuknuće lopatične kosti, a s obzirom na invalidnost iz rata i kasnije prelome sa ugrađenim vještačkim kukom, sama je sreća da se ove povrede nisu ponovile, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak