Široki Brijeg: Učenik ispao iz autobusa u pokretu

Radiosarajevo.ba
Široki Brijeg: Učenik ispao iz autobusa u pokretu

Sedamnaestogodišnji učenik zadobio je teže povrede glave nakon što je jutros oko 7 sati u mjestu Knešpolje kod Širokog Brijega, u zasad neutvrđenim okolnostima, ispao iz autobusa koji se kretao. 

Kako saznaje Radiosarajevo.ba, mladić je hitno prebačen u Kliničku bolnicu Mostar, gdje je zadržan na liječenju, a prema pisanju lokalnih medija, zadobio je teže povrede glave. 

Kako saznajemo, dok je autobus sa školarcima oko 6.50 sati prolazio cestom kroz Knešpolje, vrata na njemu su se naglo otvorila, a 17-godišnjak koji je stajao kraj njih, jednostavno je pri brzini ispao iz autobusa na asfalt. Pritom je udario glavom, a ovaj stravičan prizor odigrao se pred očima 20-ak djece iz autobusa.

Ošamućenog 17-godišnjaka su brzo prevezli u Dom zdravlja na pregled. Prema riječima Tomislava Čolaka Miškića, vlasnika firme "Miškić bus”, ovlaštenog prijevoznika učenika na prostoru širokobriješke općine, sreća u nesreći je da dječak nije opasnije ozlijeđen.

Nezvanično samo saznali da se dječak naslonio na vrata autobusa, koja su se zato otvorila, te je on ispao van. Navodno, autobus je u tom trenutku bio poluprazan, te nije bilo potrebe da se učenici stiskaju pored vrata. 

Vozač je ispričao da su djeca stajala kraj vrata, a ona se bez fizičke prisile ne mogu tek tako otvoriti, jer je to takav mehanizam. Jesu li se dječaci naguravali kraj vrata, ili je netko od njih pritisnuo sklopku zbog koje su se vrata otvorila, to će policija utvrđivati u istrazi.

Policijski službenici iz Širokog Brijega izvršili su uviđaj te poduzimaju druge mjere kako bi saznali što je uzrokovalo otvaranje vrata autobusa koji se kretao iz Dobriča prema Širokom Brijegu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak