Silovatelju i ubici Amine Šabanagić potvrđena kazna od 35 godina zatvora

Radiosarajevo.ba
Silovatelju i ubici Amine Šabanagić potvrđena kazna od 35 godina zatvora

Nakon ponovljenog suđenja Admiru Karabegoviću u Kantonalnom sudu u Bihaću, ubici Amine Šabanagić, danas mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 35 godina zatvora zbog ubistva i silovanja, javlja Avaz.

Karabegović je odbio da dođe na izricanje presude. Podsjetimo, on je na početku ponovljenog suđenja šokirao javnost priznanjem da je Šabanagić s njim dobrovoljno imala seksualni odnos. Također je kazao i da je bio u vezi sa Aminom te da su njih dvoje imali ozbiljne namjere.

Vrhovni sud je raniju prvostepenu presudu ukinuo, a u obrazloženju je navedeno da nije izdvojen postupak za silovanje, jer je Karabegović negirao ubistvo, a priznao silovanje.   

Podsjetimo, Karabegović je 2004. godine silovao i ubio Aminu Šabanagić, kada je ona imala 21 godinu i bila zaposlena kao recepcionerka u hotelu “Sanus”. Djevojka je zadavljena i ostavljena pored mezarja Greda u Sanskom Mostu. 

Biološki tragovi pronađeni na tijelu Amine pomogli su u identifikaciji njenog dželata. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak