Sarajevski policajci imali pune ruke posla: Uhapšeno sedam osoba

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevski policajci imali pune ruke posla: Uhapšeno sedam osoba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u subotu su imali pune ruke posla te su uhapsili sedam osoba.

Sve je počelo jučer u 13 sati kada su pripadnici Policijske uprave Novi Grad - Policijske stanice Dobrinja priveli M. A. (22) iz Sarajeva. Mladić se sumnjiči da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogučavanje uživanja opojnih droga.

Istog dana u 16.40 sati pripadnici Policijske uprave Novo Sarajevo uhapsili su R. Dž., zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

Komšić: Da sam na mjestu onih koji donose odluke u Srbiji, bio bi kosponzor rezolucije

U 22 sata ponovo su morali intervenirati pripadnici PU Novi Grad. Ovog puta uhapsili su S. L. iz Sarajeva i njegovog sugrađanina A. Z. (33) iz Sarajeva. Sarajlije se sumnjiče da su u ranijem periodu počinili krivično djelo teška krađa.

Svega 15 minuta poslije, u 22.15 sati, i pripadnici PU Novo Sarajevo su imali nova hapšenja. Privedeni su Č. A. (45), B. J. (31) i S. E. (43) zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje u vezi sa krivičnim djelom oštećenje tuđe stvari.

Svi uhapšeni su predati u prostorije zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

"Policajci nastavljaju rad na dokumentovanjima krivičnih djela", navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

O slučajevima je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak