Sarajevo: Vlasniku vezali ruke i noge pa ga opljačkali

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Vlasniku vezali ruke i noge pa ga opljačkali

Šemsudin Delalić iz Sarajeva doživio je strahovit šok jučer oko 10.30 sati kada su u njegov stan koji se nalazi u sarajevskom naselju Dobrinja u ulici Trg grada Prato na petom spratu upala dvojica za sada nepoznatih pljačkaša koja su ga vezala i opljačkala.

Novac i zlato

Kako saznajemo, drski pljačkaši su nesretnom čovjeku pozvonili na vrata te su se predstavili kao radnici "Elektrodistribucije". Kada im je Delalić otvorio vrata, razbojnici su izvadili pištolje te su ga ugurali unutra.

Od izvora bliskog Avaz saznaje da su od žrtve odmah tražili da im kaže gdje krije novac i zlatni nakit, ali Delalić to nije imao u stanu.

Drski pljačkaši su mu ruke i noge vezali selotejp trakom koju su mu stavili i preko usta. Nakon toga je uslijedila premetačina po prostorijama. Prema prvim informacijama, iz stana su odneseni četiri ili pet vrijednih umjetničkih slika, laptop, mobitel te jedne sunčane naočale.

Počinioci nisu bili maskirani, a u stanu su se zadržali 15 do 20 minuta. Kada su završili s pljačkom, Delalića su ostavili vezanog u stanu te su pobjegli s plijenom.

Delalić se uspio dovući do stana svog komšije i lupati mu na vrata. Kada je komšija izašao, zatekao je Delalića vezanog kako leži u hodniku, a bio je samo u donjem vešu i potkošulji. Odvezao ga je te je pozvao policiju.

Stanari ovog haustoru su zabrinuti zbog sigurnosti u ovom naselju jer su naoružani ljudi počeli upadati u stanove građanima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak