Sarajevo: Uhapšena majka koja je ostavila djecu u stanu, jedno zamalo palo s prozora

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Uhapšena majka koja je ostavila djecu u stanu, jedno zamalo palo s prozora

U Sarajevu je jučer, 13. jula uhapšena majka dvoje djece koja ih je ostavila same. 

Kako saznajemo, oko 18:45 sati stigla je prijava da se malo dijete nalazi kod prozora u zgradi te postoji opasnost da će pasti. Na mjesto događaja stigli su vatrogasci i policija. 

Kada su stigli do 6. sprata vatrogasci su ušli u stan i sigurno uklonili dijete od prozora, a u stanu pored njega nalazilo se još jedno malo dijete te nije bilo odraslih osoba. Prema nezvaničnim informacijama, jednom djetetu je dvije godine, a drugom četiri.

Sarajevski kardiolog o opasnostima koje donosi vrućina i ko je pod najvećim rizikom za zdravlje

Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba, djecu je pregledao ljekar te je ustanovljeno da su zdrava i nemaju povreda. Sada su smještena u centar za socijalni rad

U večernjim satima oko 22:20 sati, službenici P. U. Novo Sarajevo lišili su slobode T. M., majku djece koja su bila u stanu, zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 219. KZ FBiH "Zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika". 

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode predato je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak