Sarajevo: Smaji nevjenčana supruga zarila nož u srce

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Smaji nevjenčana supruga zarila nož u srce

Smajo H. (25) ubijen je danas u sarajevskoj ulici Sutjeska na broju 22. Kako Radiosarajevo.ba saznaje na licu mjesta, dvadesetpetogodišnjaka je usmrtila Enisa E., i to tako što mu je zarila nož u srce. Odmah je prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, ali mu ljekari nisu mogli pomoći. 

"Pacijent je na CUM došao bez otkucaja srca i pritiska. Ljekari su pokušali reanimaciju, ali su, nažalost, samo mogli konstatovati smrt", kazala je Muamera Šehić, portparolka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. 

Enisa je uhapšena, a u policiji nam je potvrđeno da su ona i Smajo živjeli u vanbračnoj zajednici te da je do ubistva došlo nakon njihove žestoke svađe. Navodno, u stanu je bilo više osoba u trenutku ubistva.

Kako samo saznali, cijela drama se odigrala u stanu Aldijana Dajdžića, inače osobe koja je po svojim kriminalnim aktivnostima u nekoliko navrata prošla kroz policijske evidencije. Dajdžić se dovodio u vezu s rasturanjem droge. 

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su odmah došli na lice mjesta, no izvjesno vrijeme se očekivao dolazak Dajdžića kako bi policijskim službenicima dozvolio ulazak u stan te kako bi oni pristupili kriminalističkoj obradi mjesta događaja. 

Građani koji žive i rade u blizini zgrade u kojoj se desilo ubistvo nisu bili previše iznenađeni događajem, ali jesu bili izuzetno uplašeni. 

Gosti obliženjg ugostiteljskog objekta koji su željeli ostati anonimni kazali su nam da svi poznaju Dajdžića i da je njegov stan poznat kao leglo kriminala.

"Zna se da se u tom stanu prodaje droga pa nas ovo i ne čudi previše. Međutim, sigurni smo da ubijeni momak nije iz kvarta, poznavali bismo ga", kazao je jedan od gostiju. 

U obližnjoj buregdžinici nisu željeli komentirati cijeli slučaj te su samo kazali kako su imali raznih neprijatnosti te da ne bi željeli bilo šta govoriti. 

S druge strane, u trgovini prehrambenim artiklima kazali su nam da poznaju Dajdžića, ali da nikada nisu imali problema s njim.

"Često policija dolazi u taj stan, ali mi nismo imali problema", kazale su nam radnice pomenute trgovine.

Inače, u istoj toj trgovini prije samo nekoliko dana došlo je do razbojništva te je tom prilikom gazda iste upucan u nogu, i to nakon što je razbojniku dao sve što je tražio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak