Sarajevo: Razbojništvo nad radnicom u prodavnici

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Razbojništvo nad radnicom u prodavnici

Dvije nepoznate osobe su jučer oko 19.05 sati, u prodavnici Ado, koja se nalazi u ulici Kolodvorska broj 11, opština Novo Sarajevo, uz prijetnju pištoljem izvršile razbojništvo nad radnicom Z.S., kojom prilikom je otuđena neutvrđena količina novca.

O ovome je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavile ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. 

Uhapšen L.A. zbog napada na policajca

Policijski službenici Druge PU, jučer u 00.45 sati lišili su slobode L.A. rođen 1976., iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, na štetu policijskog službenika Druge PU. O ovome je obavješten dežurni Kantonalni tužilac u Sarajevu, a L.A. je nakon izvršene kriminalističke obrade otpušten iz službenih prostorija.

Automobil oborio pješaka

Na mostu Kongresmena Mc CIosky, općina Novi Grad Sarajevo, jučer oko 15.20 sati vozilo "Lancia" registarskih oznaka E16-J-897, kojim je upravljala N.D. rođena 1992., iz Sarajeva, udarilo je i oborilo na kolovoz pješaka Č.J., rođen 1953., iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je pješak C.J. a Ijekarska pomoć ukazana mu je u KCU Sarajevo. O ovome je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavile ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

Fizički napad

Dvije nepoznate osobe su jučer oko 19.25 sati, u ulici Antuna Branka Šimića do broja 2, općina Novi Grad Sarajevo, fizički napale K. D. rođen 1970. godine iz Sarajeva, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, a Ijekarska pomoć ukazana mu je u KCU Sarajevo. O ovome je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Uručeno 446 prekršajnih naloga vozačima

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 446 prekršajnih naloga a za lakše prekršaje upozorili su 36 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno osam vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, pet vozača bez položenog vozačkog ispita, tri osobe prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet neregistrovanih vozila, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak