Sarajevo: Potraga za pljačkašem 40.000 KM iz NLB Banke

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Potraga za pljačkašem 40.000 KM iz NLB Banke

Sarajevska policija intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku razbojnika koji je jučer u popodnevnim satima uz prijetnju pištoljem iz NLB banke u Sarajevu odnio oko 40.000 KM. 

Naime, razbojništvo se dogodilo u ulici Trg solidarnosti, općina Novi Grad Sarajevo, kada je za sada nepoznati muškarac upao u banku i uz prijetnju oružjem od osoblja tražio da mu predaju novac. Kako nezvanično saznajemo, preplašeni radnici su mu predali novac, a on je pobjegao u nepoznatom pravcu.

Banka u trenutku  pljačke nije imala fizičko osiguranje, a kamere videonadzora snimile su cijeli događaj. Međutim, s obzirom na to da je muškarac bio maskiran, policija još uvijek nije utvrdila o kome se radi. 

Prema navodima MUP-a KS, o cijelom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak