Sarajevo: Intenzivna potraga za Rasimom Pljevljakom osumnjičenim za ubistvo

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Intenzivna potraga za Rasimom Pljevljakom osumnjičenim za ubistvo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo - sektora krim policije još tragaju za Rasimom Pljevljakom (1972) koja se sumnjiči da je sinoć u Sarajevu pucala u dvije osobe, prilikom čega je jedna osoba smrtno stradala. 

Smrtno je stradala Sadeta A., a njen brat Samed A. je operisan sinoć i trenutno je smješten na Klinici za anesteziju i reanimaciju. I dalje je u teškom stanju.

Podsjetimo - nakon ubistva sazanlo se da je osumjničeni počinitelj bio pripadnik SIPA-e (opširnije na ovom linku)

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova KS Irfan Nefić kazao je Feni da su do sada izvršena određena vještačenja, a da policijski službenici sektora krim policije i jedinice za podršku intenzivno tragaju za osobom koja se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela. 

Vezano za informacije da je Pljevljak pripadnik Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) Kristina Jozić, glasnogovornica SIPA-e kazala je Feni da SIPA raspolaže nepotvrđenim saznanjima da se radi o pripadniku te agencije.

Dodala je da su pripadnici te agencije prisustvovali uviđajnim radnjama koje su izvršene sinoć na licu mjesta u ulici Patriotske lige do broja 48 u sarajevskoj općini Centar. 

MUP Kantona Sarajevo u subotu oko 18.55 sati obaviješten je da je u ulici Patriotske lige do broja 48, općina Centar Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja. Tom prilikom od djelovanja vatrenog oružja povrede su zadobili A. S. rođena 1980. godine i A. S. rođen 1982. godine oboje iz Sarajeva. 

Ljekarska pomoć im je ukazana u KCU Sarajevo, gdje je A. S.(1980) od zadobivenih povreda preminula. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak