Sarajevo: 20-godišnji bahati vozač ostao bez mopeda. Duguje više od 11 hiljada KM za neplaćene kazne

2
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: 20-godišnji bahati vozač ostao bez mopeda. Duguje više od 11 hiljada KM za neplaćene kazne

Sarajevska policija je jučer, 16. jula, oduzela još jedno vozilo od bahatog vozača. Ovaj put je u pitanju 20-godišnjak koji na ime neplaćenih kazni za prekršaje u saobraćaju duguje više od 11 hiljada maraka..

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo otkrivaju:

"Dana 16. jula 2024. godine u 20,20 sati u ulici Rustem-pašina, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali moped Sonic Jiajue, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao F.S., rođen 2004. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Milorad Dodik stigao na Sud BiH: Pogledajte ko ga je sve došao podržati

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je 20-godišnjak višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 11.110,00 KM.  

Od prekršitelja je privremeno oduzet moped, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak