Saobraćajna nezgoda: Obustavljen saobraćaj na M-16 Banja Luka-Jajce

Radiosarajevo.ba
Saobraćajna nezgoda: Obustavljen saobraćaj na M-16 Banja Luka-Jajce

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce kod HE Bočac, saobraćaj je do završetka policijskog uviđaja obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac, javlja Fena.

Zbog ugaženog snijega na kolovozu i dalje je otežano i usporeno saobraćanje na većini planinskih prijevoja u Bosni. Posebno se izdvajaju mo dionice u višim predjalima zapadne i jugozapadne Bosne, gdje je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca. Lanci za ovu kategoriju vozila su obavezni i na prijevoju Komar (Travnik-Donji Vakuf), gdje se zbog dva parkirana šlepera (bez adekvatne zimske opreme) saobraća usporeno. U ostalim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na dionicama kroz usjeke skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na GP Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Sutra (29. 01.) od 11 do 12 sati, zbog održavanja električnih instalacija, bit će zatvoren granični prijelaz Bosanska Gradiška-Stara Gradiška, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak