Safetu Sadikoviću godinu dana zatvora zbog krijumčarenja ljudi

Radiosarajevo.ba
Safetu Sadikoviću godinu dana zatvora zbog krijumčarenja ljudi

Optuženi Safet Sadiković iz Velike Kladuše priznao je krivicu za krivično djelo krijumčarenja ljudi i time pristao na nagodbu s tužilaštvom da mu se izrekne kazna zatvora od jedne godine s uvjetnom kaznom od tri godine. 

Kako je saopćeno iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice Sadiković se obavezuje da će u svim sudskim postupcima i/ili sličnim pretresima na kojima se pojavi kao svjedok optužbe u ovom krivičnom predmetu na Sudu BiH, svjedočiti protiv osoba osumnjičenih u ovoj istrazi i eventualnom optuženju, kao i o osobama u drugim istražnim postupcima koji se vode u Tužilaštvu BiH, a o kojima on ima određena saznanja. 

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivice optuženi je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 12. 8. 2013. godine. 

Predložena kazna je u skladu s ulogom optuženog u izvršenju krivičnog djela opisanog u optužnici, te otežavajućih i olakšavajućih okolnosti koje su se našle na strani optuženog. 

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak