Prevarila udruženje penzionera u BiH: Kako je blagajnica Šefika prisvojila 70.000 KM

1
Radiosarajevo.ba
Prevarila udruženje penzionera u BiH: Kako je blagajnica Šefika prisvojila 70.000 KM

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Šefike Krajnović (54), zbog sumnje da je obavljajući poslove blagajnice Udruženja penzionera - umirovljenika Brčko distrikt BiH, prisvajala novac tog udruženja.

Pred Osnovnim sudom Distrikta, Krajnović je optužena da je na štetu udruženja, koje u Brčkom okuplja korisnike PIO/MIO FBiH, u dva navrata pronevjerila blizu 75 000 KM.

Krajnović je stavljeno je na teret da je u periodu od 1. januara 2019. godine do 16. januara 2020. godine, nakon što je od više članova udruženja primila u gotovini ukupno 19.630 KM namijenjenih za banjsko liječenje, ta novčana sredstva zadržala za sebe, iako je bila dužna uplatiti ih na bankovni račun poslodavca. Osim toga, tereti se da je s tog računa podigla 54.576,38 KM i zadržala za sebe, a što ničim nije opravdala, pribavivši sebi ukupnu imovinsku korist od 74.206,38 KM.

Nestvarna gužva na izlazu iz Sarajeva: Nepregledna kolona automobila do naplatnog mjesta Bradina

Po prijavi koju je podnijelo rukovodstvo Udruženja, Tužilaštvo je sprovelo istragu nakon koje je protiv Krajnović podiglo optužnicu za krivično djelo pronevjera, s propisanom kaznom zatvora od dvije do deset godina.

Tužilaštvo je optužnicom predložilo sudu da optuženu obaveže da Udruženju penzionera nadoknadi štetu u iznosu od 54.575,26 KM, kao i da joj oduzme imovinsku korist pribavljenu krivičnim djelom u iznosu od 19.631,12 KM.

Optužnica protiv Krajnović dostavljena je Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH gdje je u cijelosti potvrđena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak