Presuda za ubistvo kod Maglaja: Osam godina zatvora jer je letvom nasmrt pretukla sestrića

1
Radiosarajevo.ba
Presuda za ubistvo kod Maglaja: Osam godina zatvora jer je letvom nasmrt pretukla sestrića

Vasvija Mehić (45) iz Maglaja osuđena je na osam godina zatvora jer je letvom nasmrt pretukla sestrića E. J. sa kojim je pila alkohol u napuštenom pomoćnom objektu kada je došlo do svađe.

Također, osuđena je i za pokušaj ubistva N. S. sa kojim je također pila u njegovom stanu, a nakon što je insistirao da imaju seksualni odnos cjepanicom mu je zadala devet udaraca u glavu i grudi.

Njoj je ovu nepravosnažnu presudu izrekao Kantonalni sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, zbog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom pokušaj ubistva.

Ivica Puljić se javio iz Amerike: 'State Department je sve demantirao'

Prema optužnici Mehićeva je sestrića letvom zatukla lani 8. avgusta u jutarnjim satima u Misurićima u Maglaju.

"U napuštenom pomoćnom objektu od S. A. sa svojim sestrićem E. J. konzumirala je alkohol. Nakon što je došlo do međusobne prepirke i rasprave zbog toga što je E. J uzeo njen mobilni telefon i nije htio da ga vrati, u namjeri da ga usmrti, fizički ga je napala letvom dužine oko 70 centimetara", navodi se u optužnici.

Kako se dalje dodaje, udarila ga je najmanje četiri puta u glavu, svjesna da ga na taj način može usmrtiti, što je i htjela.

Optužena je nakon toga otišla i vratila se u večernjim satima sa Z. A. na mjesto događaja, te je pozvala Hitnu pomoć i policiju. E. J. je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje tri dana kasnije preminuo.

Također, optužnica Mehićevu tereti da je lani 17. decembra u Starom Gradu kod Maglaja pokušala ubiti N. S.

Navodi se da je bila kod njega u kući gdje su pili alkohol, te je došlo do međusobne prepirke i rasprave.

"N. S. joj je predložio da imaju seksualni odnos što je ona odbila, te je povukao prema krevetu da legne pored njega. Ona je u namjeri da ga liši života uzela drvo-cjepanicu dužine 40 centimetara i zadala mu devet udaraca u glavu i grudi. Bila je svjesna da ovako zadajući udarce u predjelu vitalnih dijelova tijela može istog usmrtiti, što je i htjela, pa mu je na taj način nanijela teške povrede", navodi se u optužnici.

Ona je N. S. cjepanicom polomila vilice, jagodičnu kost i nos nakon čega je pozvala hitnu pomoć i policiju, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak